OTP Bank blen një tjetër bankë në Shqipëri

  • 6 muaj më parë
  • 0

Pas hyrjes në treg më shumë se tre vjet më parë, OTP Bank po blen sërish një bankë në Shqipëri. Me përftimin e Alpha Bank Albania, filiali shqiptar i OTP Group është në rrugën për t’u bërë lojtari i pestë më i madh përsa i takon aseteve dhe i dyti me i madh për kreditë pas përmbylljes së transaksionit.

Budapest, 6 dhjetor, 2021 – Alpha Bank, filiali shqiptar i bankës Greke Alpha Bank, është banka e tetë më e madhe në Shqipëri me një pjesë tregu për asete totale prej pothuajse 5%. Alpha Bank operon si një bankë universale njëkohësisht për segmentet retail dhe korporatë. Çmimi i blerjes është dakordësuar për 55 million Euro.

Bashkojuni Diskutimit

Grupi OTP filloi aktivitetin e tij në vitin 1949 kur OTP Bank u themelua si një bankë kursimi dhe tregtare e shtetit, e cila ofronte depozita me pakicë dhe kredi. OTP është shkurtimi i Országoz Takarék Pénztár në gjuhën hungareze, ose Banka Kombëtare e Kursimeve në shqip.

OTP Group ofron zgjidhje financiare me kualitet të lartë për të përmbushur nevojat e pothuajse 18 milionë klientëve nëpërmjet gati 1,500 degëve, rrjetit të saj të agjentëve dhe kanaleve elektronike më të fundit.

Lloji i pronave

Abonohu në buletinin tonë

Rregjistrohuni për të marrë të rejat më të fundit në lidhje me portofolin e pronave të OTP Bank.

© Copyright 2024